• Alpha Cursus

Wat als je op zoek bent naar “iets” in je leven? Wat als je twijfelt over een God? Wat als… Alpha Cursus je antwoorden kan geven op vragen over geloof & God? Ga een avontuur aan met jezelf en anderen. Zoek antwoorden op de vragen waar je mee rond loopt. Je bent niet de eerste en zeker niet de enige die bij een Alpha cursus antwoorden vindt op vragen rondom geloof.

Opzet van de Alpha cursus

Alle Alpha avonden beginnen met eten. Met een gevulde maag kun je beter nadenken. Het zorgt er ook voor dat jij je in jouw groep thuis kunt voelen. Je deeld tenslotte ook persoonlijke vragen met de groep. Na het eten wordt een onderwerp besproken en ga je er over in discussie met elkaar. Er is ook ruimte, veel ruimte, om je eigen vragen te stellen. Het is immers jouw avontuur, op zoek naar jouw antwoorden?

De cursus bestaat uit zo’n tien avonden én een afsluitend Alpha Weekend. In dit weekend ga je met jouw groep je avontuur afsluiten. Hierna is het aan jou om te beslissen wat je met jouw antwoorden gaat doen. Zoek je een gemeente? Maak je de wereld duidelijk dat je antwoorden hebt gevonden op jouw vragen? Ga je verder zoeken?

Voor wie is Alpha bedoeld?

Alpha is voor iedereen. Ja, iedereen. Mensen die hun hele leven al met God op pad zijn maar ook mensen die helemaal niets met het God of het geloof hebben. Mensen vol met vragen over God, misschien zelfs wel een afkeer. Mensen die alles hebben wat hun hartje begeert maar “iets” missen in hun leven maar ook mensen die kritisch zijn. Mensen die steevast iedere zondag naar de kerk gaan en mensen die misschien alleen met kerst naar een kerk gaan.

Kortom Alpha is écht voor iedereen.

Wat is Alpha niet?

De Alpha cursus is niet een manier om mensen bij een bepaalde kerk aan te laten sluiten. Alpha is alléén om je te helpen op weg te gaan, op avontuur. De Alpha cursus kun je in jouw woonplaats vaak ook op verschillende locaties volgen. De meeste groepen worden gestart vanuit een kerkelijke gemeente. Jij bent de persoon die bepaalt of je naar een kerk wilt gaan en wat voor kerk dat is. De voorkeuren voor een kerk zijn heel persoonlijk.

Bij de Alpha cursus word je op weg geholpen in het avontuur van je leven. Jij bent de persoon die bepaalt wat je daar mee doet.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over Alpha? Kijk op de website van Alpha Nederland om meer weten te komen over de cursus. Je kunt er ook kijken of er een cursus bij jou in de buurt gegeven wordt.